Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η Κυριακή Αργία



Ας αρχίσουμε με πρώτο από όλα  τις συνεχείς επικλήσεις του «Θεοσεβούμενου» Πρωθυπουργού μας στο Θεό, την Παναγία και τους Αγίους. Με την βοήθεια του Θεού μας λεει συνέχεια θα τα καταφέρουμε. Ωραίο λοιπόν το κόλπο μα παλιό! Από την μία με την βοήθεια του Θεού και από την άλλη καταργεί την αργία της Κυριακή (που πρώτα από όλα όρισε ο Θεός). Μας παρουσιάζονται λοιπόν οι Δεξιοί πολιτικοί σαν Θεοσεβούμενοι πατριώτες, και οι αριστεροί πολιτικοί σαν άθεοι ανθρωπιστές.
Και τελικά οι Δεξιοί καταργούν την αργία της Κυριακής κάτι που δεν θα έκαναν ποτέ οι αριστεροί. Αν τώρα πεις τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν αριστερά σου λένε ότι αυτοί είναι άθεοι. Και τελικά όλα τα «αντίχριστα» μέτρα τα περνάν οι Δεξιές κυβερνήσεις και όλα τα αντεργατικά και αντιλαϊκά οι Αριστερές!  
Στα επιχειρήματα του υπουργείου δεν χρειάζεται να αναφερθώ, αστείες γελοιότητες
απευθυνόμενες σε ανθρώπους με χαμηλό IQ για να δικαιολογήσουν την διαταγή της τρόικας.
Ούτε στην Θεολογική προσέγγιση της Κυριακής αργίας θα επεκταθώ, γιατί σίγουρα όλοι λίγο ή πολύ γνωρίζουμε τουλάχιστον τα βασικά. (http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/11/h-argia-ths-kyriakhs-mesa-apo-thn-orthodoxh-theologia-kai-parado.html)
Εκείνο που θέλω να αναρωτηθώ είναι που πήγαν όλες εκείνες οι ωραίες εξαγγελίες για τον σεβασμό από την Ευρώπη των ιδιαιτεροτήτων των λαών, της πολιτισμική και θρησκευτική στους ταυτότητα, όταν μπαίναμε στην Ευρώπη; Τόσα ψέματα και προπαγάνδα που έχουμε ακούσει από τους αδιόρθωτους ιμπερεαλιστες δυτικούς και από τους ευρωλιγούρηδες, ραγιάδες πολιτικούς μας δεν ξέρουμε πλέον τι να πιστέψουμε.
Έχουμε καταλήξει να ξεχνάμε την ιστορία, να απαρνούμαστε το παρελθόν μας και να λατρεύουμε ως μόνο πολιτισμό τον δυτικό και ως μόνο Θεό το χρήμα. Αυτός είναι εξάλλου και ο Θεός που επικαλείται ο πρωθυπουργός μας. Όμως κυριε πρωθυπουργέ και λοιποί κύριοι θεοσεβούμενοι πολιτικοί :«Οδες οκέτης δύναται δυσ κυρίοις δουλεύειν· γρ τν να μισήσει κα τν τερον γαπήσει νς νθέξεται κα το τέρου καταφρονήσει. ο δύνασθε θε δουλεύειν κα μαμων.» (Λουκ 16,13).
Αρά λοιπόν ο Θεός σας λέει: «Και είπεν εις αυτούς· “σεις είσθε που παρουσιάζετε τον ευατόν σας δίκαιον ενώπιον των ανθρώπων· ο Θεός όμως γνωρίζει τας καρδίας σας. Διότι αυτό που παρουσιάζετε με την υποκρισίαν ως υψηλόν, ενώπιον του Θεού, ο οποίος γνωρίζει κατά βάθος τα πράγματα, είναι βδελυκτόν και μισητόν.»(Λουκ 16,15)
Η δε επίσημη εκκλησία της Ελλάδος αρκείται σε μεμονωμένες αντιδράσεις και  αφοριστικές ανακοινώσεις. Το δια ταύτα, σε λίγο καιρό για να πας Εκκλησία της Κυριακές θα πρέπει να είσαι η συνταξιούχος η άνεργος.
Βέβαια πρέπει να τονίσω ότι η αργία της Κυριακής δεν θα έχει μόνο θρησκευτικές συνέπειες αλλά θα φέρει κοσμοϊστορικές αλλαγές. Δεν φαντάζομαι να νομίζετε ότι οι σχεδιαστές του μέτρου, το προωθούν γιατί σκέφτονται πως θα τονώσουν την αγορά. Μόνο ένας χαζός δεν καταλαβαίνει που πραγματικά στοχεύουν. Στην απόλυτη υποδούλωση του ατόμου και την εξάλειψη κάθε αντίδρασης στο σύστημα..
Λοιπόν κύριοι δολοπλόκοι: «κείνο το κέρδος οπού γίνεται την Κυριακήν είναι αφωρισμένο και κατηραμένο, και βάνετε φωτιά και κατάρα εις το σπίτι σας και όχι ευλογίαν. Και ή σε θανατώνει ο Κύριος παράκαιρα, ή την γυναίκα σου, ή το παιδί σου, ή το ζώον σου ψοφά, ή άλλον κακόν σου κάμνει. Όθεν, αδελφοί μου, δια να μη πάθετε κανένα κακό, μήτε ψυχικόν μήτε σωματικόν, εγώ σας συμβουλεύω να φυλάγετε την Κυριακήν, ωσάν οπού είναι αφιερωμένη εις τον Θεόν. Εδώ πώς πηγαίνετε, χριστιανοί μου ; Την φυλάγετε την Κυριακήν ; Αν είσθε χριστιανοί, να την φυλάγετε.» (Άγιος Κοσμάς Αιτωλός)
Να τελικά τι έφερε την κρίση!!! Το βρήκαν τα σαΐνια οι πολιτικοί. Η αργία της Κυριακής!!! Να βγει λοιπόν ο Κύριος πρωθυπουργός να μας πει αν συμφωνεί με την κατάργηση της Κυριακής Αργίας και να μας εξηγήσει γιατί η κατάργηση της θα μας σώσει, και αν είναι σύμφωνη με το όσα λεει ο Θεός που πιστεύει! Για τον υπουργό δεν έχω να πω τίποτα, έχει το ακαταλόγιστο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου